Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2016

Η αλήθεια για τα δωρεάν ροδάκινα που μοίρασε η Περιφέρεια Αττικής!

Παρουσίαση της δράσης του κυρίου Καπάταη από το tribune.gr


Αφορμή γι' αυτή την παρέμβαση είναι η είδηση πως ο Αντιπεριφερειάρχης του Νοτίου Τομέα, κύριος Καπάταης, ανέλαβε πρωτοβουλία και μοίρασε 21 τόνους ροδάκινα δωρεάν. Αμέσως, δημιουργείται η αίσθηση στον απλό αναγνώστη ότι πρόκειται για μια δράση της Περιφέρειας Αττικής που δεσμεύει κονδύλια προσπαθώντας να ανακουφίσει τους χιλιάδες απόρους της περιοχής μας. Η πραγματικότητα βέβαια είναι τελείως διαφορετική!

Συγκεκριμένα, η Κομισιόν θέλοντας να προσφέρει βοήθεια στους ροδακινοπαραγωγούς που πλήττονται από το συνεχιζόμενο ρωσικό εμπάργκο στα ευρωπαϊκά προϊόντα, προσέφερε έκτακτη χρηματοδότηση για τα προς απόσυρση ροδάκινα προκειμένου να διατεθούν δωρεάν.

Για το λόγο αυτό και το ανάλογο ελληνικό ΦΕΚ αναφέρει ξεκάθαρα ότι δεν προκαλεί δαπάνη στον ελληνικό προϋπολογισμό.

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, όπως άλλωστε συνηθίζει το τελευταίο διάστημα ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., δεν έγινε καμία νύξη στα παραπάνω γεγονότα, αφήνοντας να εννοηθεί μέσω της αποσιώπησης, ότι πρόκειται για κοινωνικό έργο της Περιφέρειας Αττικής.

Δείτε πως παρουσιάζει τα αποτελέσματα της δράσης και ο ίδιος ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα.

Επειδή το συγκεκριμένο ατόπημα έκαναν αρκετοί αυτοδιοικητικοί παράγοντες σε όλη την Ελλάδα, είναι απαραίτητο να γνωρίζουν οι πολίτες την αλήθεια. Οι τακτικές του παρελθόντος (βλέπε ΠΑΣΟΚ δεκαετίας '80) δεν ταιριάζουν σε μια κατεστραμμένη ελληνική οικονομία του 2015.

Τόσο ο αντιπεριφερειάρχης του Νοτίου Τομέα όσο και συνολικά η Περιφέρεια Αττικής καλούνται να μας παρουσιάσουν τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής που έλαβαν από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων τους. Τα πυροτεχνήματα και οι φιέστες με τις καθαρίστριες έξω από το Υπουργείο Οικονομικών τελείωσαν. Τα ψέμματα επίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου