Τρίτη, 6 Μαΐου 2014

"Ορφανός" ο Άλιμος από Δήμαρχο και Περιφερειάρχη!

Μια ακόμα παρατημένη παιδική χαρά στον Άλιμο


Είναι τρομερό αλλά συμβαίνει! Σε έναν Δήμο με τα περισσότερα θετικά χαρακτηριστικά, αφού βρίσκεται στο κέντρο της παραλιακής με γειτονικούς δήμους το Παλαιό Φάληρο και το Ελληνικό, παραμένει στάσιμος και προβληματικός αφού η Διοίκηση του αδυνατεί να ακολουθήσει τις εξελίξεις.

Παρά τις εξαγγελίες και τα προγράμματα σημαία που έχουν παρουσιαστεί κατά καιρούς, ο ιστορικός Δήμος του Αλίμου δεν έχει να παρουσιάσει παρά ελάχιστο έργο, με τους πολίτες πλέον να συμφωνούν καθολικά ότι χρειάζεται αλλαγή.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά το Κάτω Καλαμάκι, η μεγάλη βιτρίνα του Αλίμου, η θάλασσα και το παραλιακό κομμάτι παραμένει ανεκμετάλλευτο αφού τόσο η παραλία όσο και η Μαρίνα δεν έχουν αξιοποιηθεί θετικά για τους κατοίκους και τα οικονομικά της πόλης. Μπορεί ο Δήμος να μην έχει άμεση αρμοδιότητα με τη Μαρίνα και την εκμετάλλευση χώρων και εκτάσεων που ανήκουν στο Δημόσιο, παρόλα αυτά σε παρόμοιες καταστάσεις, άλλοι δήμοι όπως του Παλαιού Φαλήρου, έχουν να επιδείξουν τρομερά αποτελέσματα.

Η καθημερινότητα των κατοίκων είναι συγκεκριμένη και οι υπηρεσίες των Αρχών επίσης. Η ελλιπής καθαριότητα, η ανύπαρκτη σύνδεση των κατοίκων με το Μετρό (παρά την ύπαρξη στάσης στο ύψος της Βουλιαγμένης), οι φθαρμένες εγκαταστάσεις και παιδικές χαρές συνθέτουν μια παρατημένη πόλη που μοιάζει να μένει ορφανή από δήμαρχο και διοίκηση.

Το Ρέμα της Πικροδάφνης, δημιούργησε προβλήματα σε πρόσφατες νεροποντές τον προηγούμενο χρόνο βάζοντας ξανά το θέμα στην επικαιρότητα. Η ανάπλαση που είχε διαφημίσει ο Δήμαρχος μαζί με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, έμεινε στα χαρτιά, χωρίς να υπάρξει καμία εξέλιξη. Την ίδια ώρα πρωτοστατούσαν στην στασιμότητα κατά της επένδυσης του Ελληνικού, χωρίς να διεκδικήσουν βασικές ανάγκες για την περιοχή όπως χώρο για τη δημιουργία νεκροταφείου, κάτι που είχε αναφερθεί σαν ιδέα και στο παρελθόν!

Την ίδια ώρα στο Άνω Καλαμάκι αναρωτιούνται ακόμα οι κάτοικοι αν ανήκουν στον Άλιμο, αφού όλες οι εξαγγελίες του Δημάρχου αφορούν τις κάτω γειτονιές.

Έτσι ο Άλιμος κατέληξε να είναι πιάτσα της Παραλιακής για ιερόδουλες και πρόσφορο έδαφος για επιχειρηματίες που στοχεύουν στον εύκολο πλουτισμό κι όχι στην ανάπτυξη υγιούς επιχειρηματικότητας. Οι εκλογές που έρχονται είναι κρίσιμες για το μέλλον της πόλης. Σε αυτό το διάστημα (2014-2020) τα ευρωπαϊκά προγράμματα και οι σχεδιασμοί που θα "τρέξουν" θα αλλάξουν άρδην την καθημερινότητα των πολιτών. Είναι ευκαιρία, δεν πρέπει να χαθεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου