Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014

Ευθύνες για το Λούνα-Παρκ του Τρόμου στα ΝότιαΜαθαίνοντας χθες για το τραγικό περιστατικό που συνέβη στο Ελληνικό με το θάνατο ενος παιδιού και το σοβαρό τραυματισμό ενός άλλου, θυμήθηκα τις δεκάδες καταγγελίες γονιών και ανθρώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που κατά καιρούς παρουσιάζαν ανάλογες παραβάσεις ασφαλείας αφού το μπάχαλο με τις άδειες που έχουν εκδοθεί συνεχίζεται.


Οι ευθύνες δεν περιορίζονται μόνο στον ιδιοκτήτη και τους υπαλλήλους του που είχαν τον έλεγχο του χώρου. Για να βγει μια άδεια, αν υπάρχει τελικά, υπάρχει ευθύνη του μηχανικού που έβαλε την υπογραφή του για την ασφάλεια των "παιχνιδιών" αλλά και του Δήμου και της Περιφέρειας για τον ανύπαρκτο έλεγχο.

Ενδεικτικό είναι ότι αφότου έγινε το περιστατικό, μέλη της Διεύθυνσης Βιομηχανίας της Περιφέρειας έφτασαν στο σημείο για να εξεταστούν τα μηχανήματα. Πότε πήγαν τελευταία φορά;

Μια οικογένεια θρηνεί. Εκατοντάδες παιδιά θα μπορούσαν να βρίσκονται στην ίδια θέση γιατί αδιαφόρησαν οι φορείς εξουσίας. Για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα, θεωρώ πως επιβάλλεται η ανάκληση όλων των αδειών που έχουν μέχρι τώρα δοθεί και ο ενδελεχής έλεγχος προκειμένου να μην ξαναζήσουμε τέτοια τραγωδία.

Εξίσου σημαντικό είναι οι ίδιοι οι γονείς να μην αφήνουν τίποτα στην τύχη. Εάν αντιληφθεί κάτι το οποίο δεν είναι νόμιμο ή φαίνεται με γυμνό μάτι η παρανομία πρέπει να κάνει άμεσα καταγγελία είτε στην Αστυνομία είτε στον Δήμο ή την Περιφέρεια του για να εξεταστεί ο παραβάτης. Ας κάνουμε το χρέος μας γιατί και η αδιαφορία καμιά φορά σκοτώνει.

Αιωνία η μνήμη για το αθώο παιδί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου