Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014

Να βάλουμε τέλος στον Αφισοπόλεμο!

Παλαιό Φάληρο
Έρχονται οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ήδη έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους αφίσες δημοτικών παρατάξεων και κινήσεων στην Περιφέρεια, προκειμένου να μεταδώσουν το πολιτικό τους μήνυμα.

Οι αφισοκολλήσεις εδώ και αρκετά χρόνια έχουν χαρακτηριστεί παράνομες, με ξεκάθαρη αναφορά άρθρο 11 του Κώδικα Οδικής Ασφάλειας και στο άρθρο 44 του Π.Δ. 26/2012 *.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει το γεγονός ότι παρατάξεις που πρόσκεινται στην Αριστερά της Οικολογίας (!) είναι πρωταθλητές στον άτυπο αφισοπόλεμο που διενεργείται στους δρόμους των γειτονιών μας (ανάλογη παρέμβαση στις εθνικές εκλογές).

Πώς μπορεί κανείς να μιλά για καθαριότητα, αισθητική του δημοσίου χώρου και νομιμότητα, την ώρα που λειτουργεί με όρους προηγούμενου αιώνα!

Επίσης ερωτηματικά προκαλεί η ανοχή των Δήμων και της Περιφέρειας στις παρανομίες ορισμένων παρατάξεων, την ώρα που η κοινωνία ζητά επιτέλους να εφαρμοστεί ο Νόμος!

Έχω καταθέσει ήδη ερωτήματα σχετικά για τέτοια φαινόμενα στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου και στο Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης. Είναι καιρός όλες οι παρατάξεις να συμφωνήσουν άτυπα έστω τον τερματισμό αυτού του τρόπου μετάδοσης μηνυμάτων στους πολίτες.

Στην ψηφιακή εποχή δεν χωράνε αφίσες!

* Πλήρης ενημέρωση για τη νομολογία που αφορά την παράνομη αφισοκόλληση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου