Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014

Όλα τα Πόθεν Έσχες των Υποψηφίων στη Δημοσιότητα!

Μια πολύ καλή πρωτοβουλία της Διεθνούς Διαφάνειας  έρχεται να μας υπενθυμίσει την ανάγκη που υπάρχει για καταπολέμηση του φαινομένου της διαφθοράς στο δημόσιο βίο. Συγκεκριμένα, αναρτά σε δημόσια θέα όλα τα δημοσιευμένα ποθεν εσχες Δημοτικών Αρχόντων της τελευταίας τριετίας (όπως αυτό προβλέπει ο Νόμος) αναδεικνύοντας παράλληλα και την έλλειψη δημοσιοποίησης στοιχείων από πολλούς αιρετούς!*

Είναι αναγκαίο και χρήσιμο λοιπόν όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Περιφερειάρχες και σύμβουλοι να αναρτήσουν το πόθεν έσχες τους, για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα για όσους ασκούν εξουσία ή θέλουν να ασκήσουν εξουσία.

Ιδιαίτερη αναφορά θα κάνω στην Περιφέρεια Αττικής, όπου μέχρι σήμερα, ο νυν Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός δεν έχει κάνει καμία κίνηση προκειμένου να προωθηθεί η Διαφάνεια. Ακόμη και το Πόθεν Έσχες του Περιφερειάρχη, "αγνοείται". Θα ήταν μια καλή αρχή να δημοσιοποιήσει το πόθεν έσχες του πριν αναλάβει και αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του στην Αυτοδιοίκηση. Είναι καλό και γι' αυτόν και για τους πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

*εδώ τα πόθεν έσχες αιρετών από τους 100 μεγαλύτερους Δήμους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου