Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2013

Ο Ασύρματος επιτέλους στους πολίτες!Ένα πάγιο αίτημα δεκαετιών γίνεται και τυπικά πραγματικότητα αλλάζοντας πλήρως την εικόνα ενός αναξιοποίητου κομματιού γης στα Νότια Προάστια. Πρόκειται για τον περίφημο χώρο του Ασυρμάτου στον Άγιο Δημήτριο τον οποίο παραχώρησε ολοκληρωτικά η Πολιτεία άνευ οικονομικού ανταλλάγματος για αξιοποίηση στο Δήμο.

Ο χώρος του Ασυρμάτου για πολλά χρόνια παρέμενε αναξιοποίητος (75 στρέμματα), έρμαιο των πλιατσικολόγων και διάφορων περίεργων που έβρισκαν πρόσφορο το μέρος για να το κάνουν στέκι. Η σταδιακή παραχώρησή του στο Δήμο βοήθησε ώστε τελικώς να παραχωρηθεί και το τελευταίο τμήμα. Εδώ όμως ξεκινάνε τα δύσκολα!

Όπως έχει διαπιστωθεί και σε άλλες περιπτώσεις παραχωρήσεων σε Δήμους, οι χώροι που παραχωρούνται αφού αξιοποιηθούν σε χώρους πρασίνου και αναψυχής στη συνέχεια εγκαταλείπονται είτε λόγω αδιαφορίας είτε κυρίως λόγω έλλειψης κονδυλίων. Αυτή θα είναι και η μεγάλη πρόκληση για τις Δημοτικές Αρχές οι οποίες θα κληθούν να διαχειριστούν την εν λόγω έκταση και να αποφασίσουν για τη χρήση της.

Τέλος να σημειώσουμε ότι όσοι προσπάθησαν με αφορμή το ζήτημα διεκδίκησης του Ασυρμάτου να παίξουν τα γνωστά επαναστατικά τους παιχνίδια, δημιουργώντας εστίες έντασης και παρανομίας, σήμερα ψάχνουν απεγνωσμένα νέο ρόλο στο χώρο του Ασυρμάτου αφού αυτό για το οποίο υποτίθεται αγωνιζόντουσαν, επιτεύχθηκε. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα σταθούν εμπόδιο στη δημιουργική αξιοποίηση του χώρου για την οικονομική του βιωσιμότητα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου