Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012

Ώρα να πούμε την αλήθεια για τα Σκουπίδια!Βουνά σκουπιδιών για ακόμη μια φορά σε πάρα πολλές γειτονιές στα Νότια Προάστια. Καλλιθέα, Άγιος Δημήτριος, Άλιμος, Νέα Σμύρνη είναι λίγοι απ' τους δήμους που οι κάτοικοί τους υποφέρουν από την απεργία διαρκείας που κήρυξαν οι ύπαλληλοι της Καθαριότητας. Όμως, όσο δίκαια κι αν είναι τα αιτήματα των εργαζομένων, κανένας δεν μπορεί να παίζει με την υγεία και την εύρυθμη λειτουργία μιας πόλης για τις δικές του απαιτήσεις.

Ώρα λοιπόν να πούμε αλήθειες για το μεγάλο φάκελο που λέγεται Σκουπίδια και ΧΥΤΑ στην Ελλάδα. Να αποφασίσουμε να δούμε κατάματα το μεγάλο πρόβλημα που χρονίζει και δεν βρίσκει τη λύση του, παρά τις συστάσεις και τα πρόστιμα της Ε.Ε. Η Περιφέρεια Αττικής έχει σαν αρμοδιότητά της να λύσει το πρόβλημα των ΧΥΤΑ όπου εναποτίθενται τα σκουπίδια, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει γίνει κάποια σοβαρή εξέλιξη.

Παρόλα αυτά, είναι επιβεβλημένο να αρχίσει η συζήτηση για την ανάληψη ευθύνης όλων των φορέων και την εισαγωγή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας προκειμένου φαινόμενα όπως αυτά που βιώνουν πολύ συνάνθρωποί μας, νομοταγείς πολίτες που πληρώνουν τα δημοτικά τέλη και τους φόρους τους, να γίνει παρελθόν.

Όπως ακριβώς λοιπόν πληρώνουμε κοινόχρηστα για να αναλαμβάνει μια εταιρεία καθαρισμού την καθαριότητα στην πολυκατοικία μας, έτσι ακριβώς θα έπρεπε να συμβαίνει και στην αποκομιδή των σκουπιδιών της γειτονιάς μας, υπογράφοντας σύμβαση με την καλύτερη προσφορά.

Αυτό το τόσο απλό μέτρο που ακολουθείται σε όλο το Δυτικό Κόσμο, στην Ελλάδα για τους γνωστούς λόγους (πολιτικά ρουσφέτια, συνδικαλιστικές πιέσεις από την Αριστερά) είναι απαγορευμένη λέξη. Κι όμως εκεί οδεύουμε όσο οι συνδικαλιστές συνεχίζουν να παίζουν παιχνίδια πίσω απ' τις πλάτες των συμπολιτών τους, χωρίς να λαμβάνουν καμία μέριμνα για την υγιεινή των δημόσιων χώρων.

Καιρός να ανοίξει η συζήτηση λοιπόν και να πούμε αλήθειες. Διαφορετικά, ο καθένας θα βρεθεί προ των ευθυνών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου