Κυριακή, 29 Απριλίου 2012

STOP στην Αφισορύπανση!

Ένα συνεχόμενο έγκλημα στην αισθητική και το περιβάλλον των πόλεων αποτελεί η μάστιγα της αφισορύπανσης. Ειδικά την περίοδο των εκλογών, όπου τα κόμματα συναγωνίζονται στην αφισοκόλληση, η κατάσταση γίνεται ανεξέλεγκτη.

Τα κόμματα της Αριστεράς, παρά τη νομοθεσία που απαγορεύει την αφισοκόλληση (βλέπε εδώ), διαγκωνίζονται σε στύλους, κάδους απορριμάτων, δημόσια κτίρια για να κολλήσουν το προεκλογικό τους υλικό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κεντρικές λεωφόρους των Νοτίων Προαστίων, τα κομματικά επιτελεία αδιαφόρησαν εντελώς για το απαγορευτικό της νομοθεσιας. Τόσο το Κ.Κ.Ε. που θεωρείται ο πρωταθλητής της αφισορύπανσης, όσο και τα υπόλοιπα μεγάλα κόμματα της Αριστεράς, που δηλώνουν ευαίσθητα για την οικολογία (ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ΔΗΜ.ΑΡ.) επιλέγουν να ρυπαίνουν απροκάλυπτα.

Κάτι τέτοιο δεν πρέπει να μένει ατιμώρητο, καθώς δεν αφορά μόνο την αισθητική του αστικού μας χώρου και την προστασία του περιβάλλοντος. Είναι επικίνδυνο και για την σωματική ακεραιότητα των οδηγών των οποίων η προσοχή αποσπάται, βάσει μετρήσεων που έχουν γίνει για τα οδικά ατυχήματα.

Η ανοχή των δήμων και της Περιφέρειας στις παράνομες πρακτικές της Αριστεράς θα πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει. Η ασυλία των τραμπούκων που κλείνουν τους δρόμους, απειλούν με απεργίες και οχλαγωγούν σε δημοκρατικές διαδικασίες δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσει έτσι. Είναι χρέος και των πολιτών πλέον να παραμένουν οι γειτονιές καθαρές, παίρνοντας πρωτοβουλίες αφαίρεσης αυτών των αφισών.

Γιατί σε αυτή τη χώρα πρέπει να καταλάβουμε ότι κανένας δεν είναι υπεράνω του Νόμου! Έτσι, φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Μην το επιτρέπουμε άλλο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου