Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012

Εικόνες εγκατάλειψης στο στολίδι του Αλίμου!

Εικόνα ντροπής αντικρίζουν όσοι κάνουν την βολτα τους παραλιακά στον Άλιμο αφού το αφύλακτο (πλέον) ρήγμα χάσκει περιμένοντας κάποιον υπεύθυνο από τον Δήμο να ξαναστήσει την γκρεμισμένη περίφραξη.

Έφτασε η άνοιξη και ενώ θα περίμενε κανείς να υπάρξει μέριμνα από τους τοπικούς παράγοντες να δραστηριοποιηθούν πιο επισταμένα για τις καταστροφές αυτές, αφού η συγκεκριμένη περιοχή στην Μαρίνα Αλίμου ενδείκνυται για βόλτα τους ηλιόλουστους μήνες, βοηθώντας έτσι και την εικόνα της περιοχής, η εγκατάλειψη είναι μόνιμη.

Η δικαιολογία που αναμασούν οι υπεύθυνοι όταν τους παρουσιάζουμε τέτοιου είδους προβλήματα είναι το οικονομικό και η γραφειοκρατία για να ξεκινήσουν τα έργα. Ο Δήμος Αλίμου, δυστυχώς, έχει το φοβερό προνόμιο ενώ έχει τεράστια δυναμική για ανάπτυξη να αποτελεί πανηγυρικό παράδειγμα προς αποφυγή στο θέμα της οικονομικής διαχείρισης από την παρούσα Δημοτική Αρχή!

Και η παραπάνω εικόνα είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Κάνοντας μια μικρή αυτοψία στην διπλανή παιδική χαρά βλέπει κανείς έντρομος επικίνδυνες εγκαταστάσεις για την ασφάλεια των παιδιών, αφού υπάρχουν δεκάδες σπασμένα και ξεχαρβαλωμένα υλικά. Περιμένουμε απάντηση από τους υπευθύνους για να μας ενημερώσουν πότε έκαναν έλεγχο για τελευταία φορά στην συγκεκριμένη παιδική χαρά, η οποία κατακλύζεται από παιδιά καθημερινα.


Εικόνες μιας "επικίνδυνης" για τα παιδιά παιδικής χαράςΚι αν ο Δήμαρχος Αλίμου δεν μπορεί να βρει τους ανάλογους πόρους για να μπορεί να τηρεί υποτυπώδη μετρα ασφαλείας, μπορεί να συνεργαστεί με τον Περιφερειάρχη Αττικής (στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. ανήκουν και οι δυο), προκειμένου να αποδεσμεύσει τα απαραίτητα κονδύλια για να δώσει στους δημότες Αλίμου και των άλλων δήμων που επισκέπτονται τον Άλιμο, τα βασικά στοιχεία ποιοτικής ζωής!


Αφήνω για το τέλος μια πρόταση! Επειδή υπάρχουν ακόμα ελεύθεροι χώροι, θα μπορούσε ο Δήμος Αλίμου να τους αξιοποιήσει δημιουργικά και οικονομικά! Μια μικρή πίστα για skateboarders θα ήταν μια καλή επιλογή προκειμένου να αποτελέσει πόλος έλξης για τους λάτρεις του είδους και χώρος ψυχαγωγίας. Κι αν δεν γίνεται στο συγκεκριμένο χώρο, υπάρχουν κι αλλού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου