Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

Γιατί οι Έλληνες μπορούμε!

Το τελευταίο διάστημα με όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας, παρουσιάζεται μια κατήφεια στα μάτια όλων μας για το μέλλον. Μια απόγνωση ότι τίποτα δεν θα αλλάξει, περιμένοντας ακόμη χειρότερα, την ώρα που η Ελλάδα δέχεται σωρηδόν τις επιθέσεις των "αγορών".

Μια κουβέντα στα καφενεία, στο δρόμο, στη στάση του λεωφορείου, στις συντροφιές μας αρκεί για να καταλάβουμε ότι ο λαός μας περνάει στενάχωρα όλο αυτό το Γολγοθά, χωρίς να μπορεί να βρει μια αχτίδα ελπίδας.

Κι όμως, οι Έλληνες μπορούμε! Δεν είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο, έχουν υπάρξει και χειρότερες μέρες, χρόνια πολέμων και οικονομικών δυσκολιών που η Ελλάδα έμοιαζε χαμένη από χέρι. Οι Έλληνες όμως κατάφεραν να ανταπεξέλθουν, στηρίχτηκαν στα πόδια τους και επέζησαν βγαίνοντας απ' το τέλμα. Αφού τα κατάφεραν αυτοί γιατί όχι κι εμείς;

Αφήνοντας πίσω μας τις στρεβλές μας συνήθειες και νοοτροπίες, κοιτάζοντας στα μάτια τους επόμενους και με φιλοδοξία να ζήσουμε σε μια άλλη Ελλάδα, κυρίαρχη και δυνατή, έλαχε στη δική μας γενιά να ανασκουμπωθούμε και να βγάλουμε το φίδι απ' την τρύπα. Ανεξαρτήτως πολιτικών φρονημάτων και επιλογών, η ώρα της μεγάλης συμφιλίωσης έφτασε, με γνώμονα την εθνική αξιοπρέπεια! Γιατί αυτό χάσαμε, ζητώντας δανεικά στις εσχατιές της Ευρώπης.

Η υπομονή των Ελλήνων απέναντι στους πολιτικούς τους ταγούς έχει εξαντληθεί προ πολλού. Όσοι λοιπόν αναλαμβάνουν δημόσια αξιώματα καλούνται να δώσουν καθημερινές εξετάσεις για τα πεπραγμένα τους. Γιατί η Ιστορία θα γράψει στο τέλος για τον καθένα από μας. Και για κάποιους που έσυραν την πατρίδα μας στα σκαλοπάτια της ντροπής και της αισχύνης, η Ιστορία θα είναι αμείλικτη. Το ίδιο και η κρίση του λαού!

Οι Έλληνες μπορούμε, αρκεί να το πιστέψουμε. Αρκεί να βάλουμε την Εθνική φανέλα και κάνουμε την έκπληξη! Το χουμε ξανακάνει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου