Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011

Στο κόκκινο η εγκληματικότητα σε Άλιμο, Γλυφάδα και Καλλιθέα


Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, τα Νότια Προάστια δέχονται ισχυρό κύμα εγκληματικότητας από το κέντρο. Κύριες δραστηριότητες των εγκληματιών είναι οι κλοπές αυτοκινήτων, η διάρρηξη κατοικιών και μαγαζιών ενώ ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι οι κλεπταποδόχοι κατέχουν οπλισμό που χρησιμοποιούν με μεγάλη συχνότητα. Καλλιθέα, Άλιμος και Γλυφάδα είναι οι περιοχές με την μεγαλύτερη αύξηση εγκληματικότητας το τελευταίο διάστημα.

Είναι σαφές ότι βάσει των παραπάνω δεδομένων πρέπει να ληφθούν μέτρα προστασίας των περιουσιών των κατοίκων και συγκεκριμένα, η περαιτέρω στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων τα οποία για δήμους άνω των 100.000 κατοίκων, έχουν μόνο 15 αστυνομικούς!! Επιπλέον, κρίνεται απαραίτητο οι Δήμοι και η Περιφέρεια να ευαισθητοποιήσουν τους κατοίκους και να λειτουργήσουν ομαδικά προκειμένου οι γειτονιές μας να είναι πιο ασφαλείς. Ο δημοτικός αστυνομικός της γειτονιάς, η δημιουργία εθελοντικών ομάδων ασφάλειας και η έγκαιρη ενημέρωση για κρούσματα στην περιοχή που κατοικούμε αποτελούν μερικές προτάσεις άμεσα υλοποιήσιμες.

Όσο η κρίση θα βαθαίνει και η ανεργία θα θερίζει τα κατώτερα στρώματα κι ειδικά εκείνα των μεταναστών, οι οποίοι βάσει στατιστικών είναι πιο επιρρεπείς στο έγκλημα, τόσο περισσότερο οι γειτονιές μας θα θυμίζουν ένα απέραντο σαλούν. Δυστυχώς, οι παλιές μέρες θα φαντάζουν παράδεισος με όσα πρόκειται να δούμε, αν δεν ενεργήσουμε άμεσα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου