Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

Πρόταση για Δημοψηφίσματα στη Διαβούλευση της ΟΝΝΕΔΣτην επίσημη διαβούλευση που άνοιξε η ΟΝΝΕΔ με θέμα "πολιτικό χρήμα" και θεσμικές αλλαγές, κατέθεσα την πρόταση για τη Διενέργεια Δημοψηφισμάτων εθνικού και τοπικού χαρακτήρα.

Θα πρέπει να κατοχυρωθεί συνταγματικά πλέον, η διενέργεια δημοψηφισμάτων μετά από συλλογή ικανού αριθμού υπογραφών που θα προσδιορίζει το Σύνταγμα, σε εθνικό και τοπικό επίπεδο για ζητήματα που αφορούν την καθημερινή ζωή των πολιτών που τους επηρεάζουν άμεσα με κάποιες βέβαια εξαιρέσεις (οικονομική πολιτική, άρθρα του Συντάγματος που εμπίπτουν στο διεθνές δίκαιο).

Αξιόλογο παράδειγμα είναι αυτό της Ιταλίας αλλά και άλλων δυτικών κρατών που ακολουθούν αυτή την πολιτική. Με αυτό το τρόπο, οι πολίτες αναλαμβάνουν την ευθύνη για αποφάσεις που θα αλλάξουν άμεσα τη ζωή τους, προστατεύοντας έτσι τους δημοκρατικούς θεσμούς και τη νομιμοποίηση μεγάλων αποφάσεων.

Περιμένω από όλους τους φίλους να υποστηρίξουν την παραπάνω πρόταση ψηφίζοντας (πάτα εδώ) και γιατί όχι καταθέτοντας καινούργιες προτάσεις για να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο θέσεων που να μπορεί άμεσα να εφαρμοστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου