Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011

Γιατί θέλω να μείνει "Ελληνικό"


Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, στη νέα Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής μεταναστών που δημιουργήθηκε με το Ν3907/11 θα λειτουργήσουν στο Ελληνικό τα παλαιά κρατητήρια ως Κέντρο Κράτησης και τα νέα κρατητήρια ως Κέντρο Πρώτης Υποδοχής.

Η απόφαση αυτή έχει να κάνει και με προηγούμενες δηλώσεις - ιδέες του περιφερειάρχη Αττικής κυρίου Σγουρού, ο οποίος σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Θα πρέπει να διαχυθεί η ποσότητα των μεταναστών σε όλη την Ελλάδα, ώστε η κατάσταση να γίνει πιο ανθρώπινη» Είναι όμως αυτή η λύση ή απλά κρύβουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί;

Όταν κάθε χρόνο μπαίνουν στην Ελλάδα χιλιάδες λαθρομετανάστες, τα υπάρχοντα 14 κέντρα υποδοχής που θα δημιουργηθούν θα γίνουν 30, ύστερα 300 και γιατί όχι όλη η Ελλάδα να γίνει ένα κέντρο υποδοχής της Ευρώπης. Προφανώς λοιπόν το μέτρο αυτό είναι αναγκαίο, αλλά προσωρινό! Το κύριο καθήκον της κυβέρνησης θα έπρεπε να είναι η μη είσοδος αυτών των κυμάτων με κάθε κόστος όπως προσπαθούν τόσα χρόνια να κάνουν Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και τόσες άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου. Παράλληλα η πίεση των άλλων ευρωπαϊκών κρατών από τους αρμόδιους υπουργούς για μια συντονισμένη δράση όλων των εταίρων μας προκειμένου να αποσυμπιεστούν τα σύνορα μας από όλα αυτά τα συνεχόμενα κύματα, είναι μονόδρομος!

Επιπλέον, η δημιουργία αυτών των κέντρων μέσα στον αστικό χώρο της πόλης εκτός από λάθος είναι κι επικίνδυνη. Κι έτσι φαίνεται η προχειρότητα με την οποία ο ίδιος ο υπουργός προσπαθεί να φανεί ότι παίρνει μέτρα. Χωρίς κανένα σχεδιασμό πακετάρει άμοιρους ανθρώπους και προκαλεί αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες.

Για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε η πρώτη συντονιστική επιτροπή κατοίκων Νοτίων Προαστίων στην οποία αποφάσισα να συμμετέχω προκειμένου να προστατέψουμε τις γειτονιές μας από την υποβάθμιση αλλά και για να αντιδράσουμε συλλογικά προκειμένου να βρεθεί μια πιο δίκαιη λύση τόσο για τους κατοίκους των Νοτίων Προαστίων όσο και για τους κρατουμένους οι οποίοι θα κληθούν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους ή να προωθηθούν σε άλλη χώρα της Ευρώπης.

Η χώρα μας δεν αντέχει αυτή την ανθρωπιστική κρίση. Για το λόγο αυτό δεν πρέπει να επιτρέψουμε καμία τέτοιου είδους λύση που μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει! Περιμένω απ' όλους τους κατοίκους των Νοτίων Προαστίων να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια με κάθε τρόπο. Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν οι τρόποι δράσης και ενημέρωσης των κατοίκων! Ενωμένοι μόνο θα τα καταφέρουμε.

Υ.Γ. Ήδη το θέμα έχει τεθεί με ερώτηση στην Βουλή των Ελλήνων ενώ τις επόμενες μέρες θα τεθεί και στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου