Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011

Με ένα σακούλι μακαρόνια


Αυτό που συνέβη την Παρασκευή στην πλατεία έξω από το Μετρό της Πανόρμου ήταν απλό μα συνάμα μεγάλο! Η γνωστή πλέον ομάδα των atenistas μάζεψε βασικά είδη ανάγκης για 4 οργανώσεις που σίγουρα δεν έχουν ούτε τόσους εθελοντές ούτε την προσβασιμότητα σε άλλο κοινό που έχει αυτή η ομάδα.

Έτσι, κατάφεραν να μαζέψουν τόσα πράγματα με ένα απλό κάλεσμα. Γιατί ο κόσμος ξέρει να επιβραβεύει με την παρουσία του και την προσφορά του το έργο οποιουδήποτε δεν το βάζει κάτω και είναι σταθερός στο ραντεβού του με τη δράση.

Κι εκεί που κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν πως όλα είναι μάταια, η αλληλεγγύη του Έλληνα βγαίνει ξανά μπροστά. Δίνει το έναυσμα για πολλές ανάλογες δράσεις προκειμένου να στηριχτούν οι αδύνατοι οικονομικά, φυσικά και ψυχικά συμπολίτες μας.

Προσωπικά είχα την ευκαιρία να συμμετέχω χωρίς κανένα κόπο. Ταυτόχρονα, λίγη ώρα στην πλατεία ήταν αρκετή για να με φέρει ξανά αντιμέτωπο με την πραγματικότητα. Στα παγκάκια της πλατείας μοναχικοί υπερήλικες κοιτούσαν την ξαφνική ζωντάνια της πλατείας. Με δυο κουβέντες κι ενα φιλικό χτύπημα στην πλάτη, αυτοί οι άνθρωποι χαμογέλασαν βαθιά! Γιατί αυτό αποζητούν απ' όλους εμάς τους βιαστικούς περαστικούς. Πέρα από τις βαθυστόχαστες πολιτικές ρητορίες και τον ξύλινο πολιτικό λόγο που συνήθως ακούμε.Η επιστροφή μας στη γειτονιά μέσω της κοινωνικότητας καθώς και η προσπάθεια εμβάθυνσης της συνοχής των Ελλήνων μπορούν να προσφέρουν απίθανα αποτελέσματα προκειμένου να υπάρξει η πολυπόθητη αλλαγή νοοτροπίας που πρέπει να φέρουμε στην χώρα μας.

(για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους atenistas πάτα εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου