Κυριακή, 13 Μαρτίου 2011

Μια παραίτηση με πολλούς αποδέκτες

Διάβασα για την παραίτηση του Αλ. Μητρόπουλου από τη θέση του περιφερειακού συμβούλου. Ήταν ο επικεφαλής του συνδυασμού "Αττική Συνεργασία - Όχι στο Μνημόνιο" που στήριζε ο Συνασπισμός. Παρομοίως παραιτήθηκε και ο Νότης Μαυρουδής από τον συνδυασμό "Αττική Γη" που στήριζε η Δημοκρατική Αριστερά. Τις θέσεις τους πήραν οι επιλαχόντες που τους ακολουθούσαν.

Οι παραιτήσεις αυτές δεν έγιναν στο πλαίσιο των διαφωνιών που είχαν οι παραπάνω με το συνδυασμό τους ή με το περιφερειακό συμβούλιο. Είναι αποτέλεσμα της τακτικής των συνδυασμών που παίρνουν μέρος στις εκλογές να συμπληρώνουν τα ψηφοδέλτια τους με γνωστές τηλεπερσόνες από όλους τους χώρους προκειμένου οι ψηφοφόροι τους να ψηφίσουν προβεβλημένα πρόσωπα. Όταν οι εκλογές τελειώσουν και μαζέψουν το όποιο ποσοστό, λίγο καιρό αργότερα παραιτούνται για να πάρουν τη θέση τους άνθρωποι που δεν εκλέχθηκαν αλλά έχουν μεράκι να δουλέψουν για την περιφέρεια.

Αυτή όμως η τακτική εκτός από προσβλητικη προς το θεσμό, είναι και η καλύτερη απάντηση σε εκείνους που ψηφίζουν αυτούς τους αλεξιπτωτιστές της πολιτικής. Γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους το γεγονός ότι οι κάτοικοι της Αττικής τους εμπιστεύτηκαν και τους έδωσαν το μέσο για να παράξουν έργο. Κι εκείνοι, αδιαφορώντας για το θεσμό απλά απαξιούν.

Πώς λοιπόν περιμένουμε ξαφνικά από τον Έλληνα να "επαναστατήσει" και να αντιταχθεί σε όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που οι δήθεν αντιπολιτευόμενοι φέρονται χειρότερα από τους κυβερνώντες; Καμία δικαιολογία δεν χωρά σε τέτοιες πρακτικές. Αλλά βρίσκουν και τα κάνουν. Δυστυχώς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου