Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010

Για εκείνο που θα ρθει


Διαβάζοντας τις ειδήσεις στο διαδίκτυο και ακούγοντας πολλούς συμπολίτες μου να λένε ότι ο κόσμος δεν θα πάει να ψηφίσει γιατί είναι αηδιασμένος από όλο το πολιτικό σύστημα, διαπιστώνω το στάδιο της παρακμής μας.

Η παρακμή αυτή έχει σαν κεντρικό άξονα την ατομικότητα. Ο πολίτης δρα, βασίζοντας όλο το πολιτικό και κοινωνικό του είναι, στις προσωπικές του διαθέσεις και παρορμήσεις. Αποφεύγει να σκεφτεί σε βάθος και η μόνη του διέξοδος είναι η αποφυγή των ευθυνών. Όμως, με αυτή την τακτική καμία αλλαγή δεν επήλθε ούτε θα επέλθει στον αιώνα τον άπαντα! Η ολοκληρωτική γενίκευση που φτάνει στα όρια του σταλινισμού (όποιος ασχολείται με την πολιτική είναι απατεώνας, ψεύτης, θέλει να βολευτεί) υποβοηθούμενη από την εύκολη λαϊκίστικη ρητορική των τηλεοπτικών μέσων, οδηγεί μεγάλη μερίδα του πληθυσμού στην αποχή.

Τίποτα δεν θα αλλάξει, οπότε γιατί να πάω να ψηφίσω; Μα πως θα αλλάξει κάτι αν εκτός της Κυριακής, δεν δράσεις όλη την εβδομάδα; Πώς θα μετουσιωθεί η αλλαγή αν δεν νοιαστείς να ψάξεις αυτόν που πραγματικά σε εκφράζει; Γιατί αποκλείεται να μην υπάρχει ένας υποψήφιος που να έχει αγνά κίνητρα και να θέλει να προσφέρει.

Όλο αυτό το ζήτημα περικλείεται στη λαίλαπα που σαρώνει τις δυτικές κοινωνίες, που δεν είναι άλλη από την απεμπλοκή του ατόμου από την κοινωνία. Δεν γνωρίζω κανέναν στην πολυκατοικία, στην γειτονιά και ευρύτερα στο δήμο και την περιφέρειά μου που να ασχολείται. Κλεισμένος στον μικρόκοσμό μου, καθοδηγούμενος από την ψεύτικη εικόνα της τηλεόρασης, είτε θα ψηφίσω την κονσέρβα που θα μου σερβίρουν, είτε θα συνεχίσω τον βαθύ μου ύπνο, αναπαυτικά με την ψευτο-ικανοποίηση της ελεύθερης βούλησης και γνώμης.

Εκεί οδηγούμαστε, να αποτελούμε καλά πληροφορημένοι κάτοικοι αλλά ασυνείδητοι και άπειροι σαν πολίτες. Μας παρασέρνουν στην άβυσσο της παγίδας που έστησαν για πολλά εκατομμύρια ανθρώπους, προκειμένου να αποτελέσει ευκολότερη λεία ο ψηφοφόρος με το ψηφοδέλτιο στην τσέπη. Απλά μαθηματικά και βγήκαμε! Όσο για μαζικές πρωτοβουλίες και δράσεις, ούτε συζήτηση!!!

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω, καταλαβαίνετε γιατί είναι σημαντική αυτή η εκλογική αναμέτρηση. Οι επόμενοι θα βιώσουν ακόμη χειρότερες καταστάσεις, επειδή εμείς δεν προλάβαμε να δράσουμε. Μην αφήσεις την ευκαιρία να πάει χαμένη. Κάνε μια νέα αρχή και δραστηριοποιήσου, ψηφίζοντας τον νεότερο υποψήφιο στην περιφέρεια Αττικής, τον Βασίλη Κικίλια! Μαζί θα τον ελέγχουμε και θα του προτείνουμε νέες λύσεις και δράσεις για μια καλύτερη Αττική. Είναι η ευκαιρία μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου