Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2010

Η πατρίδας μας κατάντησε ένα απέραντο American Bar


Οι ειδήσεις πέφτουν βροχή για πυροβολισμούς, βόμβες, ληστείες και δολοφονίες. Σήμερα, στο Παλαιό Φάληρο, έπεσαν πυροβολισμοί μέρα μεσημέρι στη διασταύρωση Αφροδίτης και Εσπέρου ανάμεσα σε αστυνομικούς και αλλοδαπούς κακοποιούς.

Τέτοια περιστατικά τα βλέπαμε σε αμερικάνικες ταινίες ή στα παλιά western με τους σερίφηδες και τα american bars. Όμως, κάποιοι κατάφεραν να μας τα εισάγουν, με το πρόσχημα της καλής παγκοσμιοποίησης. Κι έτσι η Ελλάδα κατάντησε μια απέραντη πίστα παιχνιδιού ανάμεσα σε κακοποιούς, λαθρεμπόρους και αστυνομίας.

Τα Νότια Προάστια, τα άλλοτε φιλήσυχα και ειδυλλιακά, μεταλλάχθηκαν σε περιοχές εγκληματικότητας, με 4 περιοχές να βρίσκονται στις πρώτες 30 με τη μεγαλύτερη εγκληματικότητα. Τα αστυνομικά τμήματα έχουν γεμίσει από κρατουμένους, κυρίως αλλογενείς ενώ οι υποθέσεις που παραμένουν ανεξιχνίαστες αυτή τη στιγμή είναι χιλιάδες.

Ένας απ' τους λόγους που ενεργώ, με το να κατέβω στις περιφερειακές εκλογές, είναι και αυτός! Η άμεση επέμβαση των αρχών για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας μέσω της πρόληψης, της συνεργασίας με τις αστυνομικές αρχές, την ενημέρωση του κοινού για το πως πρέπει να λειτουργούν σε τέτοιες καταστάσεις είναι το γενικότερο πλαίσιο δράσης που προτείνεται.

Ειδικότερα όμως πρέπει να σκύψουμε στο πρόβλημα της παραβατικότητας των νέων αφού από τις μικρές ηλικίες πολλά παιδιά καταφεύγουν στο μικροέγκλημα. Η ασφάλεια στα σχολεία με την παράλληλη δημιουργική εργασία και την παρέμβαση ειδικών σε περιπτώσεις που πρέπει να εξετασθούν σοβαρά, θα μπορούσε να αποτελέσει μια πρώτη λύση στο μεγάλο αυτό θέμα!

Άμεση δράση λοιπόν για την ασφάλεια στη γειτονιά μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου