Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010

Οι νέοι που αγαπούν τον τόπο τους!

Ακόμη μια προεκλογική ημέρα έλαβε τέλος, στον Άλιμο αυτή τη φορά, και τα συμπεράσματά μου πολλά! Όταν έχεις την τύχη να είσαι υποψήφιος, έχεις παράλληλα και τη δυνατότητα να γνωρίζεις εξαιρετικές προσωπικότητες, ανθρώπους που αξίζουν την ψήφο μας σε όποιον δήμο κι αν κατεβαίνουν.

Πάντοτε όμως οι παραπάνω υποψήφιοι, ειδικά αν είναι νέοι, δεν είναι τα φαβορί. Καθόλου παράξενο αφού η ποιότητα στην πολιτική βρίσκεται εκτός κομματικών γραφείων και παραγόντων που μιλάνε με όρους μπακάλικου και ψηφοθηρίας.

Αφορμή για την αναφορά αυτή αποτελεί το ρητό του Θουκυδίδη που ένας νέος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Άλιμο με το συνδυασμό του Ν. Τσαμπαρλή, ο Ηλίας Γρηγορίου, ενέταξε στο φυλλάδιο του ως φάρο πολιτικής.

"Γνωναι τε τα δέοντα και ερμηνευσαι ταύτα, φιλόπολίς τε και χρημάτων κρείσσων"

Με λίγα λόγια σημαίνει πως ο πολιτικός πρέπει να γνωρίζει τα προβλήματα του τόπου του, να τα προλαμβάνει και να τα αντιμετωπίζει με αγάπη προς την πόλη του, χωρίς να νοιάζεται για χρηματικές απολαβές.

Αυτό είναι το ρητό που κάθε νέος υποψήφιος πολιτικός οφείλει να κρατά ως παρακαταθήκη εκείνων που γέννησαν τον πολιτισμό και την έννοια της δημοκρατίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου