Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010

Μικρός στο μάτι!


"Πόσο χρονών είσαι; Εσύ είσαι αυτός; Από μικρός στα βάσανα.." Αυτές είναι μερικές από τις φράσεις που ακούω καθημερινά από ανθρώπους που συναντώ στο δρόμο και μιλάμε για τις περιφερειακές εκλογές.

Στην Ελλάδα υπάρχει άλλωστε αυτό το ιδιότυπο καθεστώς όπου το μισό καιρό είσαι πολύ μικρός για να ασχοληθείς με την πολιτική και τον άλλο μισό πολύ μεγάλος. Αλλά δεν αναρωτήθηκε κανείς γιατί οι "μεγάλοι" τα θαλάσσωσαν; Τα σκάνδαλα, η αδιαφορία για τα προβλήματα του πολίτη και τόσα άλλα που μας έφεραν στο στάδιο της απόλυτης χρεωκοπίας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο.

Η έλλειψη εμπειρίας λοιπόν δεν είναι δικαιολογία αφού οι "έμπειροι" φάνηκαν ανεπαρκείς και πονηρεμένοι. Επιπλέον, η νέα γενιά οφείλει κι αυτή να εκλέγει τους αντιπροσώπους της, αφού στην μεγάλη πλειοψηφία τους οι νέοι βρίσκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στο μάτι του κυκλώνα. Εργαζόμενοι με όρους που θυμίζουν τριτοκοσμικά κράτη, φοιτητές σε κατεστραμμένα πανεπιστήμια ή απλοί πολίτες που τους παραδόθηκε καμμένη γη απ' τους γονείς τους, όλοι αναζητούν μια διέξοδο ελπίδας, μια χαραμάδα αισιοδοξίας.

Είμαι σίγουρος ότι μια συζήτηση με νέους ανθρώπους θα σας πείσει για το πως βλέπουν τα πράγματα. Ελπίζω ότι σύντομα θα δικαιωθούμε, έστω κι αν δεν εκλεγούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου