Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010

Στο δρόμο ακούγονται οι αλήθειες

Λαϊκή αγορά στον Άλιμο

Η προεκλογική μάχη δεν δίνεται στα σαλόνια και τις κομματικές συγκεντρώσεις. Ούτε στα πάνελ της τηλεόρασης και τα ραδιόφωνα. Οι εκλογές μυρίζουν αγορά και δρόμο, εκεί που χτυπάει η καρδιά του Έλληνα. Εκεί έχω αποφασίσει να δώσω κι εγώ τη δική μου μάχη.

Στον Άλιμο, στην καθιερωμένη μου βόλτα σε μια λαϊκή κάθε δήμου της περιφέρειας άκουσα και είδα πολλά. Ανθρώπους οικονομικά ασθενείς να ζητάνε μισό κιλό, ηλικιωμένους να περιμένουν να περάσει η ώρα για να μαζέψουν τα περισσεύματα, εργαζόμενοι γονείς να ψάχνουν το πορτοφόλι τους για λίγα παραπάνω ευρώ.

Αυτό όμως που σίγουρα στεναχωρεί κι είναι απολύτως δικαιολογημένο, είναι η αγανάκτηση του κόσμου για τους πολιτικούς. Οργή και άρνηση σε καθένα από εμάς που είτε φταίξαμε είτε όχι ζητάμε την στήριξη των απλών πολιτών στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Δεν γνωρίζω αν θα έχουμε μεγάλα ποσοστά αποχής ή αν ο κόσμος θακαταδικάσει τις επιλογές της κυβέρνησης. Βλέπω όμως μια απαξίωση των πάντων, ένα μηδενισμό που κανείς δεν ξέρει που θα καταλήξει.

Εύχομαι οι καρεκλοκένταυροι να πάρουν το μήνυμα και να βρεθούν ξανά στις ρίζες τους. Όλοι στο δρόμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου