Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010

Για να φέρουμε άλλη νοοτροπία στην πολιτική

Μια από τις πιο κλασικές ερωτήσεις που δέχομαι το τελευταίο διάστημα με αφορμή την απόφασή μου να κατέβω υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στα Νότια Προάστια, είναι γιατί κατεβαίνεις.

Πάνω κάτω η μεγάλη πλειοψηφία έχει σχηματισμένη την εικόνα του λαμόγιου πολιτικού που όλο τάζει και υπόσχεται αλλά στη συνέχεια χάνεται από προσώπου γης σε κάποιο πολιτικό θώκο ή θέση στη δημόσια διοίκηση. Παρομοίως κάποιοι εκ των συμπολιτών μας αναζητούν με μανία τον πολιτικό που θα τους εξυπηρετήσει, παρανομώντας άμεσα ή έμμεσα, διευκολύνοντας διαδικασίες και ξεπερνώντας εμπόδια. Αυτά, είναι εκείνα που μας έφεραν ως εδώ. Στην χρεωκοπία, στα άδεια ταμεία, σε μια εικόνα εγκατάλειψης στις γειτονιές μας και γενικότερα μπροστά σε ένα βουνό προβλήματα.

Παρόλα αυτά κάνοντας μια βόλτα από τις γειτονιές της Νότιας Αθήνας, διαπίστωσα με χαρά, ότι οι Έλληνες συνδημότες μας, ψάχνουν εναγωνίως την Ελπίδα! Αυτή που θα τους δώσει μια χαραμάδα αισιοδοξίας για το μέλλον, αφού έχουν προδοθεί από τους πάντες και δεν περιμένουν τίποτα από κανέναν. Βλέποντας ένα νέο σε ηλικία να προσπαθεί για κάτι καλύτερο, μακριά από κομματικές λογικές και ρουσφέτια, νιώθουν ότι βρήκαν αυτό που έψαχναν.

Αυτός είναι κι ο στόχος μου. Έστω με την μικρή μου προσπάθεια, να φέρω μια άλλη νοοτροπία στην πολιτική. Μια νοοτροπία που στόχο θα έχει πάλι, την επαφή με τον πολίτη. Εκείνον που προδόθηκε, που τον καταλήστευσαν και τώρα τον σέρνουν στο άρμα του ΔΝΤ και της Τρόικας. Με σκληρή δουλειά και πάνω απ' όλα Ειλικρίνεια, θα πρέπει όλοι μαζί να κοιταχτούμε στα μάτια και να σηκώσουμε τα μανίκια. Εμπρός στον Αγώνα!

1 σχόλιο: