Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2010

"Δημήτρια 2010" στον Άγιο Δημήτριο!


Χθες βρέθηκα στην πανηγυρική υποδοχή έμπροσθεν του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου στο Μπραχάμι, των ιερών λειψάνων των Αγίων και θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού. Στη συνέχεια τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμοπυλών κ. Ιωάννου με περιφορά του ιερού λειψάνου του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου εντός του Ιερού Ναού και τοποθέτησή του σε ειδικό χώρο για ασπασμό από τούς πιστούς.

Με αφορμή το ξεκίνημα των εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν του πολιούχου Αγίου, γνωστών κι ως "Δημητρίων", εκατοντάδες πιστοί βρέθηκαν στον Ιερό Ναό, προσευχόμενοι για τη σωτηρία των ψυχών και της πατρίδας μας που παλεύει να ξεφύγει από την παρακμή. Στο κήρυγμά του, ο Επίσκοπος Ιωάννης τόνισε την ανάγκη κοινωνικής συνοχής και ομόνοιας, κάτω από την σκέπη της Εκκλησίας, προκειμένου οι Έλληνες να ανταπεξέλθουν.

Όταν όλα φαίνονται χαμένα, η Εκκλησία βρίσκεται παρούσα, έτοιμη να δώσει ελπίδα. Όπως έκανε πάντα όλα αυτά τα χρόνια, παρά τα περιστατικά που αμαυρώνουν την εικόνα της. Στις κρίσιμες περιστάσεις, όταν η Πατρίδα βρίσκεται σκλαβωμένη, με οικονομικά, στρατιωτικά ή πνευματικά δεσμά, η Ορθόδοξη Εκκλησία δίνει το χέρι και σώζει τον Έλληνα.

Αυτό πρέπει να κάνει και τώρα. Να σφίξει το χέρι των ταλαιπωρημένων οικονομικά κοινωνικών ομάδων, να δώσει δυναμισμό και όραμα στους νέους, μέσω του σύγχρονου λόγου που πρέπει να εκφράσει ως Εκκλησία των πολλών. Να παρεμβαίνει στα σύγχρονα προβλήματα καταπραϋντικά αλλά και να δεικνύει στους άλλους τα μεγάλα λάθη που γίνονται εις βάρος του τόπου μας.

Μια τέτοια Εκκλησία ψάχνουμε και με μια τέτοια αρχή, τελειώνουμε κάπου εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου